Hoe werk ik?

Ik begeleid jou in het ontdekken van wat jij nodig hebt.

Welke stappen wil je zetten? Waar verlang je naar?

Wil je graag meer tijd voor jezelf?

Ben je vaak uitgeput en vermoeid?

Word je belemmerd door je onzekerheden en je (zelf)oordelen?

Wil je meer ruimte voor je spontaniteit en creativiteit?

Ben je soms bang om de controle te verliezen?

Wil je minder gespannen zijn?

Wil je minder piekeren?

We zoeken hoe jij anders kan omgaan met wat op je pad komt.

Ik werk met verschillende werkvormen, zoals: 

dans- en bewegingstherapie, relaxatietherapie, mindfulness, verbindende communicatie ...

Lees hieronder verder over deze methodes.


Dans- en Bewegingstherapie

Dans- en bewegingstherapie behoort tot de lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie en is ook een vorm van creatieve therapie.

Het gebruik van dans en beweging binnen de psychotherapie is geworteld in het idee dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden zijn. Door je meer bewust te worden van je lichaam en je blokkades kan je je meer bewust worden van jouw gedrag en jouw denkpatronen. Je krijgt meer inzicht in je behoeften en verlangens. Hoe beter je jezelf kent en weet wat je nodig hebt, hoe soepeler je met je leven kan omgaan.

Danservaring is absoluut niet noodzakelijk.

If you have a body, you are a dancer.' (Gabrielle Roth)

Graag nog meer weten?

Bekijk deze documentaire (in het Engels). 

Relaxatietherapie

Stress en overprikkeling kan je op vele manieren belemmeren. Samen zoeken we naar de grootste stressfactoren voor jou. Er wordt gewerkt met ademhaling, lichaamsbewustzijn, stresspreventie, korte en langere relaxatieoefeningen, tips voor elke dag, …

Geweldloze communicatie

'Geweld' in communicatie is overal. In het verkeer, tussen partners, op het werk. Het komt voor in allerlei vormen. Van de agressieve uitbarstingen tot sociale uitsluiting. Maar ook 'kleine manipulaties', stiltes en roddels kunnen een 'goede' en 'verbindende' communicatie in de weg staan.

Met dit kader leer je hoe je je gevoel, je behoefte en je concrete vragen op een geweldloze en eerlijke manier kan uitdrukken.

Geweldloze Communicatie legt de nadruk op de waarde van eerlijk spreken en empathisch luisteren als basis voor een respectvolle interactie.

Mindfulness

In Mindfulness ben je met aandacht aanwezig in de 'gevoelde' ervaring van het huidige moment. Je brengt je aandacht naar 'wat je voelt'. Je zal gedachten, fysieke ervaringen, emoties, ...opmerken. Je oefent in alles waarnemen zonder te oordelen of zonder te reageren volgens vaste gewoontes.

Dit betekent dat je keuzes kan maken over hoe je met de dingen omgaat. Door mindfulness te oefenen, kan je meer in het huidige moment leven!

 

0498/281717

Praktijkadres Ronse: Groepspraktijk 'De Balansvogel', Pierre D'Hauwerstraat 18, 9600 Ronse
Praktijkadres Gent: Groepspraktijk 'De Zijnsplek', Voetbalstraat 30, 9050 Gentbrugge

©2019 by joyce denooze